Osetite talas ove energije, naredne redove ispisuje Ida Prester

Ćaos Ida!!! Dobro nam došla na veeelika vrata našeg portala zenskebubice.rs
Mislim da smo odabrali pravu osobu da svoju energiju i sjajan duh unese na stranice portala.
Šta se trenutno dešava kod tebe, a da je friško, sveže?

Na kojem polju te zanima? 🙂 muzički – završavam novu pjesmu- Sjaj. Pripremam i spot.. veselim se novoj bebici, još malo pa gotov album! Poslovno: spremam se za weekend media festival, vodim panele na teme vezane uz budućnost medija. Treba zaraditi za produkciju novih pjesama! Privatno: učim mlađeg sina voziti bicikl.

Sećam se svog prvog susreta sa Lolobrigidom.Stvar “Volim te”je toliki bum napravila da je bilo nemoguće zasititi je se.Tvoja energija i harizma su obeležili bend, pa me zanima u kom momentu si se odlučila za solo karijeru?

– Bilo mi je već malo dosta tog punk zvuka. Zadnjih godina slušam drugačiju muziku, pa bi takvu htjela i stvarati. A Lollobrigida ima zadanu formu – to je ženski energični disko punk projekt. Na pjesmi Sutra sam shvatila da je to bliže onome što bih sad htjela raditi. Tad sam shvatila da moram napraviti cut i početi ispočetka. Užasno sam sretna što sam imala hrabrosti i energije za to. Jer sve se posložilo kako treba, mislim da sam publiku dosta proširila novim zvukom koji sada predstavljam.

foto: lična arhiva

foto: lična arhiva

Veliki si humanista, promovišeš ljudskost i zagovornik si OPEN MIND stava što lično smatram da je sjajno, i evo i ovim putem želim da ti kažem SVAKA ČAST! Misliš li da nam to kao populaciji manjka, i imaš li možda neki predlog kako bismo više poradili na podizanju svesti?
– To se treba sustavno raditi od malih nogu, za to treba imati političke volje. U par godina bi se situacija totalno mogla obrnuti! Ekološka usmjerenja u vrtićima, izbjegavanje rodne stereotipizacije, gradjanski i spolni odgoj u školama, zakonsko kažnjavanje mizoginih i šovinističkih medija.. samo time bi društvo napravilo ogroman korak. Ali je li vlastima to u interesu? Imati obrazovane, odgovorne gradjane koji znaju svoje obaveze, ali i prava? Vi mi recite.
Udata si , majka si dva dečaka i u svakom smislu ostvarena žena. Na koji način istresaš svoje bubice u momentima kada ti je potreban ventil i vreme da se u potpunosti posvetiš sebi ?
– Ma ja imam jokera u rukavu – mojeg tatu i mamu. Oni su uvijek tu. Kad god mi treba odmor od života – klince prebacim njima. Znam dobro koji je to luksuz i skidam im kapu i sve zvijezde s neba svakog dana.
Šta je po tebi ono što jednu ženu čini kompletnom ? Kako naći balans u današnjim trendovima koji se nameću i odgovornošću koju sa sobom nosi originalnost i biti samo svoj ?
– Pa imamo samo sebe i sebe slušamo. Negdje oko 40-te sve sjedne na mjesto. Do tad se većinom trazimo i lutamo.. a negdje oko 40te počneš bit ponosna na sve što jesi i gubiš potrebu da se stalno dokazuješ. Ja sam uvijek puno učila od starijih žena. Znaš kako bakice uvijek sve glasno i jasno kažu? Pred punim autobusom, na mikrofon, na televiziji.. uopće ih ne dira tko ih sluša, imaju samopouzdanja i pred nikim više ne padaju niti će, jer su prošle sve i svi ti trendovi i autoriteti su im smiješni.. treba učiti od njih! Imamo prekratko vrijeme na ovoj planeti da bi brinuli o tudjim očekivanjima. Imaš jednu sebe i samo ovaj mali moment u svemiru.
Vrlo si upečatljiva ličnost i zaista mislim da se ljudima jakoo brzo uvučeš pod kožu. Da li se takav rađaš, ili gradiš i svojim izborima takav postaješ?
– Nemam pojma! Mene ljudi jako interesiraju, bavim se njima. Lovim priče, pamtim, zapitkujem.. mislim da je ta radoznalost i djetinje loženje na sve i svašta zapravo tajna. Ja baš volim život, volim ljude i veselim se svakom novom danu. Vjerujem da se to na takvim ljudima i vidi.

foto: lična arhiva

foto: lična arhiva

Kada bi imala čarobni štapić, šta je ono što za šta bi ga prvo upotrebila ?
– U svijetu: izbrisala bi sve zločeste, gramzive i zavidne ljude. Planeta bi prodisala. Na sebi: maknula bi si čukljeve. Ako mogu biti malo sebična 🙂
Jedna motivaciona poruka ili afirmacija by Ida Prester, za kraj intervjua. Može?
– Pa evo refren moje pjesme Sad, mislim da je moja životna poruka u tim stihovima 🙂

Ja živim sad
Samo sam sada tu
Ne zaklanjaj sunce svojim oblakom težine
Ja imam priliku, jednu priliku
Intervju pripremila: Ana Popovic